امروز: شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای استان‌ها سقف مصرف برق تعیین شده است

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 22777

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ، ۱۴۰۰

برای استان‌ها سقف مصرف برق تعیین شده است

دکتر علی خدری در نشست با مدیر کل و معاونین صدا و سیمای مرکز خوزستان با تاکید بر اینکه مشترکین خانگی خط قرمز ما هستند؛ رعایت سهمیه و سقف تعیین شده برای هر استان را از اولویت های شرکت های توزیع نیروی برق دانست و گفت: ما در این شرایط فقط با بحث پیک تابستان مواجه نیستیم بلکه با بحث کمبود تولید برق آن هم در سراسر کشور مواجه هستیم و اگر احیانا مجبور شدیم برای حفظ شبکه، درحوزه صنایع و کشاورزان خاموشی داشته باشیم، مردم بدانند که تراز تولید و مصرف باهم هماهنگ نیست و امیدوارم بدون خاموشی و تبعات پیک تابستان را بگذرانیم.
خدری؛ کاهش ۳۵۰۰ مگاوات از توان تولید نیروگاه‌های برق آبی به جهت کاهش ذخیره آب سد‌ها را از مسائل شبکه در فصل گرما برشمرد و با اشاره به ضرورت تامین برق مطمئن و پایدار و تلاش جدی همکاران صنعت برق در بخش‌های فنی، از رسانه‌ها خواست تا با اطلاع رسانی در خصوص کمبود تولید؛ وضعیت خاص نیروگاه‌ها و وضعیت مصرف برق را به جامعه منتقل کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان با بیان این که از همه ظرفیت‌ها برای کاهش مصرف استفاده می‌کنیم، با اشاره به در نظر گرفتن پاداش برای مشترکین همراه، گفت: سال گذشته ۸۰ میلیارد ریال پاداش همکاری به مشترکین صنعتی، اداری و کشاورزی داده شد. در حال حاضر نیز اگر کشاورزان در ساعات پیک بار ۴ ساعت مصرف برق نداشته باشند، ۲۰ ساعت برق مجانی بعد از ساعات پیک بار دریافت می کنند. صنایع هم اگر در پیک بار چند ساعت کار خود را به تعویق بیندازند یا قبض رایگان و یا قبض با تخفیفات بسیار بالا برایشان صادر می کنیم.
وی با اشاره به مانور تعدیل روشنایی معابر و بزرگراه ها که پنج شنبه در سراسر کشور اجرا می شود، گفت: قرار است ۱۲۰ هزار چراغ روشنایی در سراسر استان خاموش کنیم و قطعا حواشی در پی خواهد داشت.
خدری با اشاره به احتمال حواشی و اتفاقات غیر منتظره حین خاموشی معابر و بزرگراه ها اظهار کرد: ممکن است بحث‌هایی پیش بیاید که به علت عدم تامین روشنایی در جایی اتفاقی رخ دهد یا تصادفی بشود، به همین دلیل این موارد را اطلاع‌رسانی می‌کنیم تا همه در جریان یک در میان کردن چراغ های معابر و بزرگراه ها و میادین و خاموشی پارک ها باشند و بدانند که این خاموشی ها با برنامه است، باید بتوانیم برق مشترکین خانگی را تامین کنیم.
وی با اشاره به افزایش رمز ارزهای غیر مجاز در سطح استان، گفت: بیشترین استفاده برق به صورت غیرمجاز برای تولید رمز ارز (بیت کوین) است البته تعدادی از مردم هم از سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت های توزیع برق مجوز گرفته‌اند و به صورت قانونی از این دستگاه های استخراج رمز ارز استفاده می کنند، در همین راستا شرکت توانیر برای کسانی که مراکز غیر مجاز را به نیروی انتظامی یا شرکت های توزیع برق معرفی کنند تا ۲۰ میلیون تومان پاداش در نظر گرفته است.
خدری با تاکید بر این که رسانه ها به پیک بار امسال همچون بحران سیل ۹۸ نگاه کنند، افزود: اگر یک بیمارستان یک ساعت برق نداشته باشد، تصور کنید چه فاجعه بزرگی برای بیماران رخ می دهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در ادامه با بیان این که۲۱ درصد افزایش مصرف در فروردین ۱۴۰۰ نسبت به مشابه سال قبل داشتیم، افزود: مشترکانی که مولد خود تامین دارند باید مولد های خود را در مدار بیاورند تا ۴۰۰ مگاوات در این بخش، ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات در صنایع و ۱۵۰۰ مگاوات کشاورزی در ساعات پیک مصرف، مدیریت مصرف داشته باشیم.
خدری با بیان این که ساعات اداری با هماهنگی استانداری از اول خرداد کاهش می یابد، گفت: انتظار این است که ادارات مصرف خود را کاهش دهند، در همین راستا با هماهنگی بسیج ادارات بازرسی از تمام دستگاه‌های اجرایی انجام می شود و ادارات پر مصرف معرفی می شوند، حتی اگر اداره زیرمجموعه شرکت های برق هم رعایت نکند اولین دستگاه که برق آن قطع می‌شود همان اداره برق خواهد بود.

لزوم مشارکت همگانی برای پیشگیری از خاموشی در تابستان

مدیرکل صداوسیمای مرکز خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه ستاد فرهنگ‌سازی مصرف بهینه برق در این مرکز تشکیل خواهد شد، افزود: برنامه ریزی خوبی در این زمینه انجام و روز‌های آینده در تمامی بخش‌های سیما و رادیو محتوایی با این موضوع تولید و پخش می شود .
مسلم رحیمی وظیفه صداوسیما را فرهنگ سازی عنوان کرد و اظهار داشت: با همکاری شرکت توزیع نیروی برق استان ، نکات آموزشی جهت صرفه جویی در مصرف برق به اطلاع تمامی مخاطبان هم استانی خواهد رسید تا در آینده با خاموشی مواجه نباشیم.
وی افزود: مدیریت مصرف برق و فرهنگ سازی مصرف بهینه، مهم ترین راهکارهای پیشگیری از خاموشی های فصل تابستان در استان خوزستان خواهد بود.

 

 

پر بازدیدترین ها