امروز: یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 26129

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ، ۱۴۰۳

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

محسن بیاتی‌نیا عصر یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص اتفاقات هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال اظهار داشت: لیگ برتر فوتبال ایران این هفته کیفیت نداشت و اگر قرار باشد در هفته‌های پایانی همین شرایط را شاهد باشیم، نباید انتظار و توقعی داشته باشیم که هواداران، فوتبال را دنبال کنند. پنج بازی با تساوی به پایان رسید و بهترین نتیجه هم در این هفته پیروزی ۲ بر صفر نساجی برابر ذوب‌آهن بود. اما تیم‌های مدعی لیگ بازی کسل‌کننده و بی‌کیفیتی را به نمایش گذاشتند که هیچ جای دفاعی باقی نمی‌گذارد.

وی ادامه داد: هرچه مسابقات به روزهای پایانی نزدیک می‌شود، امتیاز گرفتن هم سخت خواهد شد. تیم‌ها برای آنکه امتیازهای لازم را به دست آورند، نمایشی کسل‌کننده را در دستور کار قرار می‌دهند چراکه می‌ترسند امتیاز از دست بدهند. فوتبال حرفه‌ای ایران را در چنین شرایطی بهتر می‌توان با لیگ‌های معتبر مقایسه کرد؛ در کدام لیگ شما چنین نوع بازی‌هایی را می‌بینید؟ در کدام لیگ، کیفیت فوتبال تا این حد پایین است؟

کارشناس فوتبال کشورمان یادآور شد: من هم قبول دارم یک مربی به دنبال رسیدن به اهداف خود است اما آیا برای از دست ندادن امتیاز، فقط همین یک راه وجود دارد؟ چرا از روش‌های دیگر استفاده نمی‌شود؟‌ چرا باید لیگ حرفه‌ای فوتبال ما تا این اندازه بی‌کیفیت ‌باشد که هواداران را آزار دهد؟

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

 

بیاتی‌نیا گفت: نکته تاسف‌باری که این هفته به چشم آمد این بود که توپ در بیشتر دقایق بازی بیرون از زمین و یا خارج از جریان بازی بود. در ۱۵ دقیقه‌ای که دقت کردم در هر دو بازی استقلال با تراکتور و پرسپولیس با سپاهان تنها ۳ دقیقه توپ در زمین بازی گردش داشت و در سایر صحنه‌ها یا بازیکنان خودشان را به مصدومیت می‌زدند، یا درگیر تنش‌ها و اعتراض به داور بودند و یا با بی‌دقتی توپ را به تیم حریف داده و به بیرون می‌زدند.

وی اضافه کرد: چند وقتی است آرامش در فوتبال ما دیده نمی‌شود. کادر فنی، بازیکنان، داور و همه عوامل فوتبال آن آرامشی که باید داشته باشند را ندارند. هر فردی به خود اجازه می‌دهد سر دیگران داد بزند. در جریان بازی هم حواس کمک‌داورها به جای زمین بازی به نیمکت‌ تیم‌هاست و بارها در جریان بازی داور را صدا کرده تا به افراد روی نیمکت‌ کارت نشان دهد. اگر اتفاقی در زمین رخ دهد که نیاز به انتقال اطلاعات به داور بازی باشد، آیا این کمک‌داور می‌تواند نقش اصلی خود را بازی کند؟ شک نکنید که نمی‌تواند، چون تمرکزش به جای زمین روی نیمکت است.

 

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

 

کارشناس فوتبال کشورمان افزود: مساله دیگری که در این هفته دیدم به پرخاشگری داوران باز می‌گردد. چرا داور باید اینگونه رفتار کند؟ اگر بازیکن ببیند که داور با لبخند بازی را مدیریت می‌کند، او هم ناخواسته آرام می‌شود اما وقتی فضا متشنج باشد، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. در این هفته پرخاشگری داوران و بازیکنان نکته تاسف‌برانگیزی بود که امیدوارم در هفته‌های آتی شاهد آن نباشیم.

بیاتی‌نیا ادامه داد: فوتبال به دلیل خاصیت ذاتی خود با درگیری و برخورد همراه است،. در فوتبال روز دنیا هم این صحنه‌ها را کمابیش‌ می‌بینیم اما مهم این است که بعد از آن، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ وقتی روی بهترین بازیکنان دنیا خطایی صورت می‌گیرد، واکنش او چیست و چه می‌کند؟ کجا دیدید این همه تنش حاکم باشد؟ اما در فوتبال ما تا یک بازیکن سرنگون می‌شود دو تیم برای ورود به درگیری و تنش مسابقه می‌دهند و به هواخواهی هم‌تیمی خود در می‌آیند و این تازه شروع داستانی است که بی‌اخلاقی را در فوتبال گسترش می‌دهد.

 

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

 

وی اظهار کرد:‌ در بازی سپاهان و پرسپولیس چرا هواداران تیم اصفهانی باید کاری کنند که نیروهای برگزاری مجبور شوند جایگاه بانوان را تغییر دهند؟ چرا اجازه نمی‌دهیم فوتبال در مسیر پیشرفت حرکت کند؟ سال‌ها قبل و زمانی که اسمی از لیگ برتر نبود و ما در جام آزادگان بازی می‌کردیم شرایط به مراتب بهتر بود. اما الان همه چیز نابسامان است و با این شرایط باید گفت حال و روز فوتبال خوب نیست و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

پیشکسوت فوتبال ایران یادآور شد: در چند روز گذشته تصاویری از درگیری و تنش در تیم‌های پایه، فضای مجازی را پُر کرد که جای تاسف داشت. از کودکی به ما گفتند ورزش و منش پهلوانی اما این منشی که سال‌ها از آن صحبت کردیم، کجای فوتبال ما است؟ چرا چنین رفتاری از یک بازیکن تیم پایه سر می‌زند؟ متاسفانه مشکل اصلی فوتبال ما نتیجه‌گیری است، اما هیچ مدیر و مسئولی روی اخلاقیات، فرهنگ و رفتار صحیح توجه و تاکید ندارد. چرا بازیکنی مانند زلاتان ابراهیموویچ باید همیشه در سایه بازیکنان دیگر باشد در صورتی که از نظر فنی چیزی کمتر ندارد؟ فقط یک دلیل دارد و آن به مسایل اخلاقی و رفتارهای او باز می‌گردد. از این نمونه‌ها کم نیست اما در فوتبال ما این موضوع بسیار مهم،‌ نادیده گرفته می‌شود و نتایج آن را در زمین بازی می‌بینیم.

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

 

بیاتی‌نیا گفت: وقتی یک بازیکن وارد تیم‌های معتبر و مطرح می‌شود باید یک نکته را آویزه گوش خود کند؛ اینکه هر چقدر هم بزرگ باشد باید در تیمی که وارد شده است، حل شود. هیچ نامی بزرگتر از تیم‌های مطرح نیست چراکه بازیکن می‌آید و می‌رود اما نام باشگاه‌ها همیشه می‌ماند و اتفاقات و حاشیه‌ها نیز فراموش نمی‌شود.

بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران اضافه کرد: فوتبال ما از بُعد اخلاقی و فرهنگی در شرایط خوبی نیست. در هیچ بخشی از فوتبال شما آرامش نمی‌بینید و فرهنگ داد و بیداد، بخشی از فوتبال ما شده است. در علم روانشناسی می‌گویند اگر می‌خواهید فرزند خود را تربیت کنید به رفتار و کردار خود دقت کنید چراکه او همه چیز را به دقت می‌بیند اما الان در رختکن تیم‌ها، واژه‌هایی را می‌شنویم که آدم را به یاد جنگ‌ گلادیاتورها می‌اندازد!

 

بیاتی‌نیا: خشونت و اعتراض بر مسائل فنی غالب شده است/ لیگ برتر کیفیت ندارد

 

وی یادآور شد: هفته‌های پایانی لیگ از دو جهت بسیار مهم است؛ ناظران باید به دقت بالا و پائین جدول را تحت مدیریت خود بگیرند. کورس قهرمانی و خطر سقوط چند تیم می‌تواند مسائلی را ایجاد کند که از الان باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. از سویی دیگر باید پرسید چرا تیمی که در ۱۴ هفته، تنها ۱۰ یا ۱۱ امتیاز گرفته، با واکنش مدیران باشگاه خود مواجه نشده است! چرا که این تیم از میانه‌های فصل نشان داده در مسیر سقوط است و نباید انتظار داشت در هفته‌های پایانی معجزه‌ای رخ دهد.

بیاتی‌نیا در پایان گفت: داور، تاثیرگذارترین نقش را در مسابقات ورزشی دارد. داوران باید در جریان مسابقه خودکنترلی داشته باشند که در این هفته‌ها خلاف آن را دیدیم. اگر کادر فنی سپاهان آنگونه اخراج می‌شود، بخشی از آن به خاطر تفاوت فرهنگی است که برای ما هنوز جا نیفتاده است. اگر کمک‌داور حواسش به زمین بازی نیست و داور بر اساس اطلاعات و تصاویری که می‌بیند کارت قرمز می‌دهد، به دلیل آن است که کمک‌داور نتوانسته در زمانی که لازم است، نقش اساسی خود را به خوبی بازی کند. کمک‌داورها باید این را بدانند که نقش مهمی در بازی دارند و امیدوارم در هفته‌های پایانی شاهد اتفاقاتی نباشیم که فوتبال حرفه‌ای ما را دستخوش تنش و درگیری کند.

پر بازدیدترین ها