امروز: یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

رویکرد کلی مجلس دوازدهم انقلابی خواهد بود/ اقتصاد و فرهنگ اولویت کاری ما است

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 26271

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ، ۱۴۰۳

رویکرد کلی مجلس دوازدهم انقلابی خواهد بود/ اقتصاد و فرهنگ اولویت کاری ما است

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، ۴ روز دیگر، دوباره شاهد برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی خواهیم بود. پس از آنکه در دور اول انتخابات در یازدهم اسفند ماه، تکلیف ۱۶ کرسی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، مشخص نشد، وزارت کشور ۲۱ اردیبهشت را برای برگزاری دورم دوم مشخص کرد. در همین راستا، خبرگزاری جمهوری اسلامی بنا به وظیفه رسانه‌ای خود، تلاش دارد تا برنامه‌های ۳۲ نامزد منتخب تهران برای مجلس شورای اسلامی را پوشش دهد.

گفت‌وگوی زیر با «علی‌اصغر پورمحمدی» عضو فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انجام شده است.

متن کامل این گفت‌وگو بدین شرح است

ایرنا: آقای پورمحمدی! عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پورمحمدی: مجلس یازدهم، انقلابی بود و کارنامه ارزنده‌ای هم از خود به جا گذاشت و مواضع خوبی در بزنگاه‌های مهم اتخاذ کرد و برای کمک به دولت به ویژه در روزگار تحریم اقدامات مناسبی انجام داد و قوانین بسیار کارآمد در راستای تحکیم مبانی انقلاب و برای توجه به معیشت گروه‌های ضعیف مصوب کرد.

ایرنا: اولویت‌های مجلس دوازدهم چه باید باشد؟

پورمحمدی: مجلس دوازدهم، مجلسی خواهد بود که ویژگی‌های خوب مجلس یازدهم را حفظ و در عین حال ضعف‌های آن را به چالش خواهد کشید. رویکرد کلی مجلس دوازدهم انقلابی خواهد بود و امیدوارم پس از سپری شدن هیجانات انتخابات، همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند با یکپارچگی و وحدت در خدمت ملت و کشور باشد.

نوگرایی در برخی رویکردها، شفاف‌سازی تدوین قوانین، تقویت اقدامات نظارتی و ایجاد بستر همکاری و هم افزایی بین دلسوزان و مدیران انقلاب اسلامی به ویژه نسل قدیم و جدید برای پیشرفت ایران اسلامی از جمله اقداماتی است که در صورت راهیابی به مجلس آینده انجام خواهیم داد.

ایرنا: آقای پورمحمدی! جنابعالی در فهرست جبهه انقلاب حضور دارید، فهرستی که به تایید شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری رسیده است. بفرمایید برنامه خود شما برای مجلس آینده چیست؟ و از آنجا که در فهرست مشترک شانا و پایداری هم حضور دارید طبیعتا باید از برنامه‌های آنها مطلع باشید؛ چه برنامه‌هایی را تهیه کرده‌اند؟

پورمحمدی: مهمترین برنامه تلاش برای جبران ضعف‌های مجلس یازدهم است. نوگرایی در برخی رویکردها، شفاف‌سازی تدوین قوانین، تقویت اقدامات نظارتی و ایجاد بستر همکاری و هم افزایی بین دلسوزان و مدیران انقلاب اسلامی به ویژه نسل قدیم و جدید برای پیشرفت ایران اسلامی از جمله اقداماتی است که در صورت راهیابی به مجلس آینده انجام خواهیم داد.

برنامه انتخاباتی دور دوم در واقع در امتداد سیاست‌ها و رویکردهای دور اول است. این مرحله با توجه به اینکه در حوزه انتخابی پایتخت ۵۰ درصد کرسی‌ها یعنی ۱۶ نماینده تهران تعیین نشدند، برای مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر دور دوم انتخابات بسیار مهم است. لذا در این مرحله به مردم انقلابی و حزب‌اللهی پیشنهاد خواهد شد تا دقیق‌تر به گزینش افراد توجه کنند تا افراد کارآمد در بخش‌های گوناگون به مجلس دوازدهم راه یابند. استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای کشور، پرهیز از درشت گویی و تبلیغات پرهزینه، گفت‌وگو و تبیین برنامه‌ها در بین گروه‌های مختلف به ویژه مردم مومن و انقلابی، دانشجویان و جوانان با بصیرت، بانوان، طیف‌های گوناگون جبهه انقلاب، مساجد، هیت‌های مذهبی و اصحاب فرهنگ و رسانه از اهم اقدامات جبهه پایداری در دور دوم انتخابات است.

رویکرد کلی مجلس دوازدهم انقلابی خواهد بود/ اقتصاد و فرهنگ اولویت کاری ما است

ایرنا: شما در صورت حضور در مجلس چه برنامه‌ای را در اولویت قرار می‌دهید؟

پورمحمدی: دو اولویت اساسی را مطرح می‌کنم. نخست مسئله تولید، اقتصاد و معیشت مردم که نیازمند تصمیم‌های هوشمندانه و جسورانه است و خود یک فرآیند ترکیبی است که مجلس به عنوان مردمی‌ترین نهاد حاکمیت می‌تواند پیش‌قراول این تحول شود.

اولویت دوم حوزه فرهنگ و رسانه است که اهمیت آن کمتر از اقتصاد نیست و به تعبیر رهبر معظم انقلاب هر فردی جنگ تبلیغاتی را برنده شود، سایر جبهه‌ها را نیز خواهد برد. بر همین اساس مجلس دوازدهم برای ارتقاء فرهنگ و اثرگذاری رسانه باید مقررات و قوانین به روز و کارآمدی را تدوین کند تا بتوانیم با اقناع افکار عمومی و تقویت اعتماد مردم، سبب جهش تولید و حل و فصل مشکلات مردم شویم.

ایرنا: به نظر شما مجلس یازدهم در اولویت‌هایی که ذکر کرده‌اید به چه اندازه موفق ظاهر شد؟

پورمحمدی: موفقیت یک مقوله نسبی است. اقدامات مجلس یازدهم در این بخش‌ها رو به جلو اما ناکافی بود. در برخی موارد هم اقدامات، خنثی بود اما تصمیم و اقدام منفی نداشت یا خیلی کم بوده است.

مجلس دوازدهم برای ارتقاء فرهنگ و اثرگذاری رسانه باید مقررات و قوانین به روز و کارآمدی را تدوین کند تا بتوانیم با اقناع افکار عمومی و تقویت اعتماد مردم، سبب جهش تولید و حل و فصل مشکلات مردم شویم.

ایرنا: مجلس در حال بیش برآوردهایی است که‌ در بودجه‌ریزی وجود دارد، از بیش برآوردهایی که تورم ۴۰۰ هزار میلیاردی را به بودجه تحمیل می‌کند و شورای نگهبان هم ورود کرده و از طرفی آقای منظور در دولت انتقادهای صریحی داشت، با این حال همیشه با این مشکلات در مجلس مواجه هستیم. به نظر شما مجلس آینده در این موضوع چگونه باید نقش‌آفرینی کند؟

پورمحمدی: مجلس و دولت دو بال پیشرفت جامعه محسوب می‌شوند و سایر ارکان هم وظایف خود را دارند. اما نداشتن هماهنگی و درک متقابل از شرایط دولت و مجلس مانع پیشرفت است. به طور طبیعی مصوبات مجلس که بار هزینه‌ای خارج از بودجه گردن دولت می‌گذارد، جای دیگری به کشور آسیب خواهد رساند، از این رو باید در چارچوب برنامه‌های بالادستی حرکت کرد و اگر بنا بر ضرورت تصمیمات هزینه سازی را تصویب کردیم، باید امکان یا زمینه قانونی تامین منابع مالی آن را هم در نظر بگیریم.

ایرنا: آقای پورمحمدی! شما در فهرست مشترک شانا و پایداری هستید، تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها چیست و اگر وارد مجلس شدید فردی عمل می‌کنید یا حزبی؟

پورمحمدی: هر سه گروه از جبهه انقلاب هستند که مشترکات فراوانی دارند و در اصول بنیادین یعنی تبعیت از ولایت، پیشرفت ایران و حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی صاحب وحدت نظرند. اما تفاوت جزئی در گفتمان و روش‌ها وجود دارد که این عامل موجب پویایی جبهه انقلاب خواهد بود.

درباره کار فردی یا حزبی در مجلس هم باید گفت که اساساً کار فردی در مجلس معنایی ندارد و نماینده تک محور خواه، ناخواه محکوم به خروج از منظومه سیاسی و قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی است و نماینده موفق باید روحیه کار جمعی داشته باشد. از این رو درصورت حضور در مجلس به آرمان‌ها و اصول کار تیمی وفادار بوده و نقش خودم را در چارچوب جبهه انقلاب ایفا می‌کنم. بنابراین استقلال نماینده در بیان برخی نکته نظرات حق نماینده است اما تصمیم‌گیری براساس عقل جمعی و طرح مواضع مهم و حساس مبتنی بر اصول مشترک انقلابی یک تکلیف مهم و لازم الاجرا است.

پر بازدیدترین ها