“مطالبات فرهنگیان خوزستان: شریف‌زاده بر لزوم گفت‌وگوی مؤثر با مسئولان تأکید کرد!”

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 45989

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ، ۱۴۰۴

“مطالبات فرهنگیان خوزستان: شریف‌زاده بر لزوم گفت‌وگوی مؤثر با مسئولان تأکید کرد!”

به گزارش خبرنگار مجموعه خبری جهان اخبار، در برخط زنده هفتگی صدای خبر، جناب آقای اردشیر شریف‌زاده، دبیر جامعه اسلامی فرهنگیان استان خوزستان، مهمان ویژه این برنامه بودند. در گفت‌وگویی صمیمی با مهدی محمدزاده، خبرنگار و مجری استودیو خبری جهان اخبار، آقای شریف‌زاده به بیان دغدغه‌ها و مطالبات فرهنگیان پرداختند.

آقای شریف‌زاده با سلام و خداقوت به مجری برنامه، به موضوعات کلیدی که تشکل‌های فرهنگیان می‌توانند بر روی آن‌ها متمرکز شوند و مطالبه‌گری کنند، اشاره کردند. وی بیان داشت که مطالبات فرهنگیان به چند دسته کلی تقسیم می‌شود. نخستین دسته، مطالبات حرفه‌ای و آموزشی است که به طور مستقیم با کیفیت تدریس و حرفه معلمی مرتبط است. او تأکید کرد که معلمان باید در فرآیند بازنگری کتب درسی مشارکت داشته باشند تا محتوای آموزشی به روز شده و نیازهای جامعه و دانش روز را منعکس کند. آقای شریف‌زاده افزود که بازنگری در محتوا و روش‌های آموزشی باید شامل کاهش حجم محفوظات و تقویت مهارت‌های تفکر نقاد، حل مسئله و خلاقیت در دانش‌آموزان باشد. همچنین، تجهیز مدارس به امکانات و آزمایشگاه‌های مدرن برای یادگیری عملی و تجربی از دیگر مطالبات ضروری است.

وی در ادامه به بار اداری و کاغذبازی اشاره کرد و گفت که بسیاری از فرم‌ها و گزارش‌های غیرضروری باید حذف یا ادغام شوند و الکترونیکی‌سازی واقعی فرآیندها صورت گیرد. آقای شریف‌زاده تصریح کرد که معلمان نیاز به زمان “تدریس محض” دارند تا بدون موازی‌کاری در امور اداری، به تدریس بپردازند. او همچنین بر لزوم استقلال حرفه‌ای و توانمندسازی معلمان تأکید کرد و گفت که معلمان باید اختیار بیشتری در انتخاب روش تدریس و ارزیابی دانش‌آموزان داشته باشند. برگزاری دوره‌های آموزشی کیفی و کاربردی برای معلمان و ایجاد “صندوق پژوهش‌های عمل‌محور” برای حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی معلمان در کلاس درس از دیگر مطالبات مهم است.

آقای شریف‌زاده سپس به نظام سنجش و ارزیابی عادلانه اشاره کرد و گفت که طراحی نظام ارزیابی عملکرد باید علاوه بر نتایج دانش‌آموزان، شاخص‌هایی مانند خلاقیت، مشارکت و تلاش معلم را نیز در نظر بگیرد. شفاف‌سازی کامل مراحل و معیارهای امتیازدهی برای ارتقاء رتبه معلمان و جلوگیری از اعمال سلیقه، از دیگر درخواست‌های او بود.

دبیر جامعه اسلامی فرهنگیان خوزستان در ادامه به مطالبات رفاهی و معیشتی فرهنگیان پرداخت و گفت که این دسته به تأمین کرامت و آسایش معیشتی معلمان می‌پردازد. او بر ضرورت اصلاح ساختار حقوق و دستمزد تأکید کرد و گفت که حقوق پایه باید متناسب با شأن و سختی کار معلمی تعیین شود و شفاف‌سازی و حذف تبعیض در پرداخت‌های اضافه‌کار، پاداش و مزایا نیز ضروری است. آقای شریف‌زاده ادامه داد که باید به مشکلات مسکن معلمان رسیدگی شود و وام‌های مسکن با بازپرداخت بلندمدت و سود کم به معلمان، به ویژه معلمان جوان، اختصاص یابد. ایجاد “صندوق حمایت از مسکن معلمان” با مشارکت دولت و خود معلمان نیز از دیگر مطالبات مهم است.

وی همچنین به ارتقای بیمه و خدمات درمانی اشاره کرد و گفت که باید پوشش بیمه تکمیلی درمانی برای معلمان و خانواده‌های آنان ارتقا یابد و شامل خدمات دندانپزشکی و تخصصی باشد. آقای شریف‌زاده از حمایت از معلمان در مناطق محروم نیز سخن گفت و خواستار تعریف “حق مأموریت” و “پاداش مناطق محروم” به صورت واقعی و تشویق‌کننده شد. او تأکید کرد که باید امکانات اولیه زندگی مانند مسکن مناسب و اینترنت پرسرعت برای معلمان این مناطق فراهم شود.

آقای شریف‌زاده در ادامه به مطالبات اجتماعی و جایگاه قانونی معلمان اشاره کرد و گفت که این دسته به نقش اجتماعی و جایگاه معلم در جامعه می‌پردازد. او بر لزوم ارتقای منزلت اجتماعی معلم تأکید کرد و خواستار اجرای واقعی “طرح معلمیار” و ایجاد کمپین‌های ملی رسانه‌ای برای ترویج فرهنگ احترام به معلم و معرفی معلمان نمونه شد. آقای شریف‌زاده همچنین به حمایت از حقوق صنفی و تشکلی معلمان اشاره کرد و گفت که باید تشکل‌های مستقل فرهنگیان به عنوان نمایندگان واقعی آنان به رسمیت شناخته شوند و بستر برای گفت‌وگوی مؤثر فراهم گردد. لغو هرگونه برخورد امنیتی و احضار با معلمان به دلیل بیان مسالمت‌آمیز مطالبات صنفی نیز از دیگر خواسته‌های او بود.

وی همچنین بر لزوم ایجاد امنیت شغلی تأکید کرد و گفت که باید فرآیند “انتقالات” شفاف و عادلانه‌سازی شود و از انتصاب‌های سلیقه‌ای و رابطه‌ای جلوگیری گردد. آقای شریف‌زاده خواستار حمایت قانونی از معلمان در برابر اتهامات بی‌اساس و ایجاد سازوکار دفاع عادلانه شد.

در پایان گفت‌وگو، آقای شریف‌زاده به برنامه‌های عملیاتی برای پیگیری مطالبات اشاره کردند و گفت که مطالبه‌گری باید هوشمندانه و برنامه‌ریزی شده باشد. او به تهیه “میثاق نامه مطالبات” اشاره کرد و گفت که باید سندی دقیق و شفاف از کلیه مطالبات تدوین شود که به عنوان سند پایه تشکل شناخته شود. آقای شریف‌زاده همچنین بر لزوم راه‌اندازی “کارگروه‌های تخصصی” برای پیگیری موضوعات آموزشی، رفاهی، حقوقی و رسانه‌ای تأکید کرد و گفت که باید طلب جلسات مستمر و مستند با وزیر، مدیران کل و نمایندگان مجلس برای ارائه و پیگیری “میثاق نامه مطالبات” انجام شود.

این گفت‌وگو نشان‌دهنده نگرانی‌های عمیق فرهنگیان و تلاش آنان برای بهبود شرایط آموزشی و معیشتی در کشور است. آقای شریف‌زاده در پایان گفت‌وگو تأکید کردند که امیدواریم با همت و حمایت مسئولان، بتوانیم به تغییرات مثبت در نظام آموزشی و بهبود وضعیت معیشتی معلمان دست یابیم. معلمان سرمایه‌های اصلی آموزش و پرورش هستند و باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *