امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

رونمایی از لوح ثبت ملی دزفول

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 15218

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ، ۱۳۹۹

رونمایی از لوح ثبت ملی دزفول

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، این مراسم بعد از ظهر دیروز چهارشنبه ۲۱ آبان‌ماه ۹۹ با حضور علی فرهمند سرپرست فرمانداری ویژه دزفول، سیدحکمت‌اله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، محمدعلی دوائی‌فر شهردار دزفول، سیدمصطفی عظیمی‌فر رئیس شورای شهر دزفول، مسعود شامدیل مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری دزفول، شکراله قاسمی معاون صنایع دستی خوزستان و مهدی چناری رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول در محل فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد.

در این مراسم، لوح ثبت ملی دزفول به عنوان شهر کپوبافی توسط مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان و سرپرست فرمانداری دزفول رونمایی شد.

در ادامه، این لوح که به امضای علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رسیده است، طی آئینی توسط سیدحکمت‌اله موسوی مدیرکل استان به محمدعلی دوائی‌فر شهردار دزفول اعطاء شد.

با اهدای این لوح به شهردار دزفول، این شهرداری به عنوان دبیرخانه شهرملی صنایع دستی فعالیت و در کنار اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان تلاش خواهد داشت تا روند جهانی شدن این شهر در حوزه کپوبافی را دنبال کند.

پس از این مراسم، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان به همراه مسئولان شهرستان دزفول، در آئینی کلنگ احداث میدان کپو در حد فاصل تالار جام جم و اردوگاه شهیدرجایی در مسیر شهیون را به زمین زدند.

قرار است این میدان به صورت المانی از کپو طراحی شود و به عنوان نماد شهرملی کپو در معرض دید مردم و گردشگران قرار گیرد.

درخور ذکر است، در ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸، با رأی سومین شورای راهبردی انتخاب شهر و روستاهای ملی که در تهران برگزار شد، شهر دزفول از استان خوزستان به عنوان شهر ملی کپوبافی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام شد.

کپو در لغت دزفولی به سر یا کله و اصطلاحاً به هر شیء کروی، گرد یا چمپاتمه‌زده گفته می‌شود و در تعریف، به مصنوعات حصیری که از برگ خرما یا “کرتک” به شکل ظروف دردار کروی بافته، اطلاق می‌شود.

بیش از ۱۵۰۰ صنعتگر صنایع دستی در رشته کپوبافی در دزفول فعالیت می‌کنند.

پر بازدیدترین ها