امروز: چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

چوب «اسحاق» بر گرده مطبوعات، نمایندگان لاغر شده فرهنگ!

اشتراک گذاری مطلب:

لینک کوتاه مطلب:

کد خبر: 18938

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ، ۱۳۹۹

چوب «اسحاق» بر گرده مطبوعات، نمایندگان لاغر شده فرهنگ!

هیأت وزیران، آئین نامه نحوه فعالیت دستگاه های اجرایی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) را مورد تصویب قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، هیأت وزیران آئین نامه نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) را تصویب و به شماره ۱۳۶۱۵۹/ ت ۵۵۲۸۹ ه مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۲۵ ابلاغ کرد.

از جمله مهمترین مفاد این مصوبه می‌توان به بهره گیری از امضای الکترونیکی، انجام معاملات و انتشار فراخوان‌ها بر بستر ستاد و بالطبع حذف کاغذ و رویه‌های سنتی و موازی و همچنین حذف آگهی روزنامه برای مزایده‌ها و مناقصه‌ها اشاره داشت.

بر اساس ماده ۱۳ این تصویب نامه، دستگاه‌های مشمول سامانه مکلفند با انجام معاملات در بستر این سامانه، از انجام معامله ذیل قوانین، دستورالعمل‌ها و آئین نامه مرتبط به صورت کاغذی اجتناب کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بهره برداری از قابلیت تجهیز اسناد الکترونیکی به امضای الکترونیکی (اسناد پیشنهاد پاکت‌های ب و ج) برای امور اجرایی و نظارتی و نیز حذف کاغذ و رویه‌های سنتی و موازی، منجر به حذف حدود یک میلیارد برگ کاغذ و ۱۵۰ هزار مراجعه حضوری در سال و به تبع آن کاهش مصرف کاغذ و ارزبری مربوط، حذف عملیات چاپ و اسکن مربوط، کاهش حمل‏ و نقل، کاهش مصرف سوخت و پیشگیری از آلودگی هوا و حفاظت از محیط زیست و از همه مهم‌تر سهولت امور کاربران بخش خصوصی و دولتی خواهد شد.

همچنین، طبق ماده ۱۴ این تصویبنامه، مبنی بر مکفی، معتبر و مورد پذیرش بودن انتشار الکترونیکی فراخوان‌ها از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، باید از انجام آن به صورت کاغذی خودداری گردد و لذا دیگر نیازی به درج آگهی روزنامه در روزنامه‌های کثیرالانتشار نخواهد بود.

بر اساس برآوردهای انجام شده در معاملات منتشر شده در سامانه و تخمین هزینه‌های حداقلی دو نوبت چاپ آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، پیش بینی می‌گردد در هزینه‌های دولت جهت چاپ آگهی صرفه جویی صورت پذیرد. همچنین طبق بررسی‌های انجام شده، حداقل یک هفته در فرآیند زمانی چاپ آگهی مشتمل بر تکمیل فرم درخواست آگهی و تکمیل مدارک آگهی و نیز ارسال درخواست و اخذ تأییدیه و مجوزهای لازم تا درج دو نوبت آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار صرفه جویی می‌گردد.

علاوه بر موارد فوق الذکر، این مهم باعث می‌شود با قابلیتی که در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت جهت اعلام و انتشار کلیه معاملات مشمول سامانه ایجاد شده است، کاربران بخش خصوصی اعم از مناقصه گران و مزایده گران بدون نیاز به ثبت نام و صرف هزینه بتوانند کلیه اطلاعات معاملات منتشر شده در سامانه را مشاهده نموده و در سراسر کشور از این اطلاعات بهره مند گردند.

نتیجه گیری:

بنظر می رسد اولین گروه هائی که از صدور این بخشنامه شادمان هستند پیمانکارانی هستند که رد آنها را دیگر نمی توان از لابلای فرآیند مناقصات و مزایده های چاپ شده در مطبوعات پیگیری نمود.حالا آنها با فراغ بال می توانند به انتشار الکترونیکی دلخوش باشند زیرا این سیستم براحتی قفل می شود،هنگ می کند،مناقصه در آن حذف می شود و بعد یکهو پیدا می شود و آثار آن را هم می شود از بین برد اما وقتی در مطبوعات چاپ شد این یعنی سندیت که تکان نمی خورد و هنگ نمی کند و تاریخ درج آن معلوم و قابل حذف شدن هم نیست و اجرای عدالت در توزیع پیمانه ها هم فقط با درج کتبی امکان پذیر است و انتشار الکترونیکی نمی تواند سندیت داشته باشد.

 

✍🏻 غلامرضا فروغی‌نیا

 

 

 

 

پر بازدیدترین ها